Zoneterapi

Zoneterapi er en behandlingsform, som via trykbehandling på fødderne, kan skabe en stabiliserende effekt på væv og organer overalt i kroppen! Det er svært at placere zoneterapiens oprindelsessted, da mange forskellige kulturer har anvendt behandlingsformen igennem årtusinder, men mange mener, at zoneterapien har sin oprindelse i Kina ca. år 700 e.kr. Også indianerstammer fra Sydamerika har haft kendskab til de reflektoriske sammenhænge i århundreder, bl.a. fra Inkariget, hvor man ofte anvendte zoneterapi som sygdomsbehandling.

Akupunkturen blev for datidens læger og medicinmænd en nem og behagelig måde at behandle på, men først i 1870 blev den moderne zoneterapi indført af amerikanske William Fitzgerald, som var øre-, næse-, halslæge. Han pegede på muligheden for at behandle via trykpunkter, som kunne genoprette fysiologiske funktioner, og han inddelte kroppen i ti zoner. Også massøsen Eunice Ingham blev en relevant figur i forhold til behandlingsformen, for hun overførte nemlig zoneterapien til fødderne og koncentrerede sit viden på dette specifikke område. Hun fandt ud af, at de terapeutiske resultater af behandling på fødderne oversteg behandling på hænderne.

Fødderne kan betegnes som ”menneskeplantens rødder” og udgør samtidig et kort over kroppen. Den gamle terapiform er igennem mange år nu blevet tilpasset vores tider, og i dag kan man sige, at der med zoneterapi sker en øget blodgennemstrømning i det givne område, hvorefter ny energi kommer til, og affaldsstoffer fjernes fra kroppen, som derefter forsøger at genskabe en balance. Fødderne er et kort over din krop, og zoneterapeuten er en slags vejviser.

Gør noget godt for dig selv

Kontakt mig gerne, og jeg ser, hvad jeg kan gøre for at hjælpe dig

De 5 elementer i zoneterapi

Jeg arbejder ud fra en fem-elements-diagnose, som er en kinesisk måde at se ubalancer på. Naturen genspejles i mennesket, der indeholder de samme elementer, som findes i naturen omkring os: træ, ild, jord, metal og vand. De fem elementer kan opfattes som en form for energi i konstant udvikling og anses som grundelementer i alle naturens fænomener.

Hvert af de fem elementer påvirker hinanden gensidigt ved enten at støtte, dræne eller ødelægge, og har hver deres karakteristika, som har betydning for om man har et velafbalanceret liv. De fem elementer beskriver også en evig energiforandring i universet igennem tidsaldre, livsfaser, årstider, måneder, døgn og timer. Er de fem elementer i balance og arbejder harmonisk sammen, så er kroppen resistent over for sygdomme, men hvis der opstår ubalancer, kan kroppen ofte ikke afvise disse sygdomme. Der knytter sig forskellige lidelser og organer til de enkelte elementer, hvilket gør det muligt at behandle ud fra diagnosen, når først foden er blevet scannet.

Hos Zone4You tilbyder jeg både behandling via zoneterapi, nerverefleksologi, øreakupunktur og zonemassage.

Læs mere om mine behandlinger her

Brug for mere information?

Vil du vide mere, kan du ringe på
tlf. 20 66 67 68 eller sende en besked ved at klikke på knappen herunder.

Brug for mere information?

Vil du vide mere, kan du ringe på tlf. 20 66 67 68
eller sende en besked ved at klikke på knappen herunder.