Hvad er zoneterapi?

Zoneterapi er en behandlingsform, som via trykbehandling på fødderne, kan skabe en stabiliserende effekt på væv og organer overalt i kroppen! Det er svært at placere zoneterapiens oprindelsessted, da mange forskellige kulturer har anvendt behandlingsformen igennem årtusinder, men mange mener, at zoneterapien har sin oprindelse i Kina ca. år 700 e.kr. Også indianerstammer fra Sydamerika har haft kendskab til de reflektoriske sammenhænge i århundreder, bl.a. fra Inkariget, hvor man ofte anvendte zoneterapi som sygdomsbehandling.

Akupunkturen blev for datidens læger og medicinmænd en nem og behagelig måde at behandle på, men først i 1870 blev den moderne zoneterapi indført af amerikanske William Fitzgerald, som var øre-, næse-, halslæge. Han pegede på muligheden for at behandle via trykpunkter, som kunne genoprette fysiologiske funktioner, og han inddelte kroppen i ti zoner. Også massøsen Eunice Ingham blev en relevant figur i forhold til behandlingsformen, for hun overførte nemlig zoneterapien til fødderne og koncentrerede sit viden på dette specifikke område. Hun fandt ud af, at de terapeutiske resultater af behandling på fødderne oversteg behandling på hænderne.

Fødderne kan betegnes som ”menneskeplantens rødder” og udgør samtidig et kort over kroppen. Den gamle terapiform er igennem mange år nu blevet tilpasset vores tider, og i dag kan man sige, at der med zoneterapi sker en øget blodgennemstrømning i det givne område, hvorefter ny energi kommer til, og affaldsstoffer fjernes fra kroppen, som derefter forsøger at genskabe en balance. Fødderne er et kort over din krop, og zoneterapeuten er en slags vejviser.

Gør noget godt for dig selv

Kontakt mig gerne, og jeg ser, hvad jeg kan gøre for at hjælpe dig

De 5 elementer i zoneterapi

I zoneterapien arbejder jeg ud fra en fem-elements-diagnose, som er en kinesisk måde at se ubalancer på.

Læs mere

Føler du dig stresset i din hverdag?

Mange mennesker går i deres hverdag og føler sig stressede, og det er med til at påvirke immunforsvaret i en negativ retning.

Få hjælp af mig

Har du smerter eller ubalancer i din krop?

Via professionel zoneterapeutisk trykbehandling og øreakupunktur hjælpe dig med at udrense og genskabe balancen i din krop.

Læs mere

Brug for mere information?

Vil du vide mere, kan du ringe på
tlf. 20 66 67 68 eller sende en besked ved at klikke på knappen herunder.

Brug for mere information?

Vil du vide mere, kan du ringe på tlf. 20 66 67 68
eller sende en besked ved at klikke på knappen herunder.